background
Breng bod uit

Verduurzamen
woning

Algemene informatie

Adres
Herenweg 12, 3625 AE Breukeleveen
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1850
Wonen
303 m²
Energielabel
D
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, gashaard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Voorzieningen
Alarminstallatie, buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel
trueortho

Huidige energielabel: D

Het energielabel van een woning geeft inzicht in de isolatiekwaliteit en energiezuinigheid van installaties. Het label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en duurzame verwarming. Het label is een momentopname, en aanvullende maatregelen kunnen verder gaan dan het labelniveau. Het stimuleert verduurzaming, verlaagt energiekosten en bevordert bewustwording van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Natuurlijk hangt de energierekening ook af van gedrag.

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis met een gunstig energielabel zijn:

 • Verhoogt de waarde van de woning en verkort de verkooptijd.
 • Verbeter het wooncomfort en maak het huis aangenamer.
 • Lagere energierekening.
 • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu

Hieronder laten we op basis van beschikbare gegevens zien welke mogelijkheden er zijn om het energielabel te verbeteren en verdere verduurzaming te realiseren.

Mogelijkheden om deze woning te verduurzamen

Voor het verduurzamen van een woning zijn er subsidies beschikbaar die aangevraagd kunnen worden. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, aangezien dit ook afhankelijk is van de specifieke verduurzamingsmaatregelen die genomen worden, daarom zijn deze niet opgenomen.

In het licht van het toenemende bewustzijn rond energiezuinig gedrag, inclusief het uitschakelen van ongebruikte apparaten en het aanbrengen van tochstrips, hebben we ervoor gekozen om deze maatregelen achterwege te laten in de volgende lijst.

Dakisolatie biedt niet alleen energie- en kostenbesparingen, maar heeft ook andere voordelen. Het zorgt voor een aangenamere woonsfeer. Hierdoor blijft de kou buiten en de warmte binnen. Bovendien draagt het verminderde energieverbruik bij aan een positief effect op het klimaat.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Dakisolatie € 22.680 € 2.980 (2.268 m³) 8 jaar


Subsidie dakisolatie

HR-glas biedt betere isolatie en vermindert warmteverlies, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd en de energiekosten worden bespaard in vergelijking met standaard dubbel glas of enkel glas. Daarnaast zorgt HR-glas ook voor verbeterde geluidsisolatie en verhoogt het het comfortniveau in huis.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
HR-glas € 9.350 € 1.787 (1.360 m³) 5 jaar


Subsidie glasisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de meest efficiënte manieren om een huis te isoleren. Het biedt een snelle, eenvoudige en betaalbare oplossing met veel voordelen. Door de spouwmuren te isoleren, geniet u van een merkbaar warmer huis, bespaart op de energierekening en draag bij aan een beter klimaat door de vermindering van CO2-uitstoot. Het is een duurzame investering die zorgt voor comfort, kostenbesparing en milieubewust wonen.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Muurisolatie € 3.500 € 788 (600 m³) 4 jaar


Subsidie muurisolatie

Met een geïsoleerde vloer ervaart u direct het comfortabelere klimaat in huis. De isolatielaag beschermt tegen koude lucht en vocht uit de kruipruimte, waardoor de warmte beter behouden blijft. Dankzij de verminderde warmteverlies hoeft uw cv-ketel of warmtepomp minder hard te werken, wat resulteert in een lager energieverbruik. Bovendien is dit ook gunstig voor het milieu. Indien u vloerverwarming heeft of overweegt deze aan te leggen, is het van essentieel belang om uw vloer goed te isoleren, zodat er geen kostbare warmte naar de bodem of kruipruimte verloren gaat.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Vloerisolatie € 4.500 € 329 (250 m³) 14 jaar


Subsidie vloerisolatie

Een zonneboiler biedt een voordeel ten opzichte van zonnepanelen: het is veel minder gevoelig voor schaduw. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van zonne-energie om warm water te leveren waardoor er tot 50% bespaart kan worden op energieverbruik voor douchen en in de keuken. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas, aangezien er geen CO2-uitstoot is. Hoewel een zonneboiler in de zomer vrijwel al het warm water levert kan dit in de winter niet volledig worden gegarandeerd maar een hr-ketel of warmtepomp zorgt dan voor de benodigde warmte.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Zonneboiler € 6.500 € 302 (230 m³) Langer dan levensduur


Subsidie zonneboiler

Een warmtepomp kan de cv-ketel volledig vervangen of ermee samenwerken als een hybride oplossing. Het zorgt niet alleen voor de verwarming maar ook voor het warm water in de douche en keuken. Deze elektrisch aangedreven apparaten halen warmte uit de lucht of bodem, waardoor ze uiterst energiezuinig zijn. Door te kiezen voor een warmtepomp kan gedeeltelijk of volledig afscheid worden genomen van aardgas wat gunstig is voor het milieu en de energierekening aanzienlijk verlaagt.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Warmtepomp € 13.000 € 3.604 (2.743 m³) 4 jaar


Subsidie warmtepomp

Op dit adres zijn zonnepanelen geschikt voor installatie.
Er is in totaal 1dakdeel om zonnepanelen te plaatsen. Voor een jaarlijks verbruik van 5.538 kWh zijn ongeveer 18 zonnepanelen vereist om in de energiebehoefte te voorzien.

Zonnepanelen spelen een essentiële rol in de overgang naar duurzame energie. Ze maken gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om elektriciteit op te wekken, zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie om te investeren in groene energie. Bovendien hebben zonnepanelen een lange levensduur en vereisen ze minimaal onderhoud. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, waardoor ze een betrouwbare en duurzame investering zijn. Door eigen groene stroom op te wekken met zonnepanelen, vermindert u niet alleen afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar draagt u ook bij aan een schoner milieu en een duurzame toekomst voor komende generaties.

Door dat een zonneboiler ongeveer 4 à 5 zonnepanelen nodig heeft gaat dit af van de hoeveelheid zonnepanelen, dit zit in de onderstaande berekening. De benodigde zonnepanelen voor een zonneboiler zit in de investering van een zonneboiler.

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Zonnepanelen € 29.190 € 7.740 (22.050 kWh) 4 jaar


Ontdek hier een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die zonnepanelen te bieden hebben.


0% btw op zonnepanelen

Overzicht investeringen en besparingen

Investering Besparing per jaar Terugverdientijd
Dakisolatie € 22.680 € 2.980 (2.268 m³) 8 jaar
HR-glas € 9.350 € 1.787 (1.360 m³) 5 jaar
Muurisolatie € 3.500 € 788 (600 m³) 4 jaar
Vloerisolatie € 4.500 € 329 (250 m³) 14 jaar
Zonneboiler € 6.500 € 302 (230 m³) Langer dan levensduur
Warmtepomp € 13.000 € 3.604 (2.743 m³) 4 jaar
Zonnepanelen € 29.190 € 7.740 (22.050 kWh) 4 jaar

Voor gas en elektriciteit zijn de prijzen van juli 2021 als uitgangspunt genomen. Hogere prijzen hebben invloed op de terugverdientijd van de investering.

Resultaat van verduurzamen

Door het uitvoeren van alle genoemde energiebesparende maatregelen kan de woning een energieneutraal niveau bereiken oftewel nul-op-de-meter-woning. Dit betekent dat de woning evenveel energie produceert als verbruikt, waardoor het een duurzame en zelfvoorzienende woning wordt met een minimale impact op het milieu.

Huidig verbruik per jaar
Gas
2.743 m³
Stroom
5.538 kWh
CO2 uitstoot
6.932 kg
Totaal
€ 462,35 per maand
Verbruik na verduurzamen per jaar
Gas
0 m³
Stroom
-11.002 kWh
CO2 uitstoot
0 kg
Totaal
€ -91,68 per maand
Afname na verduurzamen
100%
100%

Maak slim gebruik van subsidies

Voor het verduurzamen van een woning zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar, die u kunt aanvragen. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, dus het is raadzaam om na te gaan welke specifieke subsidies er beschikbaar zijn.

Het loont echt de moeite om u te verdiepen in de subsidieregeling Energiebesparing.

Hieronder staat een lijst met verwijzingen naar mogelijke subsidies om deze woning te ondersteunen bij verduurzamingsmaatregelen:

Overige informatie

Toelichting

Hoewel we via de bovenstaande berekeningen proberen om een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden, moet worden opgemerkt dat het een schatting blijft op basis van beschikbare gegevens. Voor een nauwkeurigere berekening per onderdeel zijn specifieke gegevens nodig. Gebruik de externe tool op verbeterjehuis.nl voor gedetailleerdere informatie en mogelijkheden voor verbeteringen.

Gehanteerde tarieven

Onderstaand de tarieven die we hebben gehanteerd voor onze berekeningen. Hogere prijzen hebben invloed op de terugverdientijd van de investering.

 • Gas per m³
  € 1,314
 • Stroom per kWh
  € 0,351
 • Stroom teruglever tarief
  € 0,10

Disclaimer

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is gegenereerd op basis van geautomatiseerde verzamelde data en dient slechts als indicatie. Voor deskundig advies raden wij aan contact op te nemen met een gecertificeerd energiedeskundige.